Första advent!

Så var det första advent, har inte gjort så mycket idag.. sov länge, och sen hjälpte mamma mig med att laga min laptop, så nu funkar den igen! :D sååå skönt. Nu sitter jag och kollar på Gossip Girl och äter pepparkakor=) (ensam hemma igen) rätt skönt! Funderar på att baka lussekatter sen
Nu börjar Gossip Girl igen :) hoppas alla haft en mysig första advent! :)

Julpynt

Äntligen är det dags att sätta upp allt julpynt :) blir så mysigt tycker jag, men inte lika kul att man måste storstäda först :/
Men vad fort det går, om ca 4 veckor är det julafton! och det är bara 2 veckor kvar till jullovet :O den 18 december slutar vi, men det verkar som att det bara är jag i min klass som vill gå till st lars kyrkan på julavsslutningen, jag tycker det ger lite julkänsla, så jag tänker gå dit om jag så ska gå själv :D haha. Ikväll är jag helt ensam hemma och ska kolla på idol och äta godis ^^ skönt, men lite tråkigt att vara helt själv också. jaja.. nu är mamma hemma iallafall, vi har precis ätit tacos :)

Nae nu ska jag springa upp till ica och köpa lite gott till kvällen ! ;)

Sjuk! :(



Det blev ingen lång dag i skolan idag, två lektioner sen åkte jag hem, har fått värsta hostan! Missar dansen ikväll också :( Blir nog att vara hemma imorgon också antar jag så att man blir frisk. Imorgon kommer mamma hem från malmö igen också, fast hon och pappa skulle bort så är ensam hemma, får hoppas att någon vågar sig hit och göra mig sällskap fast jag är sjuk (A) .. annars blir det att sitta och kolla på idol ensam om inte dennis & Liza ska va hemma hos oss i helgen såkart :) Vill se hur Liza blev i håret idag med, hon ska permanenta sig idag! :D Blir nog jätte fint.  

Hemmagjord risifrutti

Testade på att göra hemmagjord risifrutti (fick receptet av Bine) :P Riktigt gott
här har ni receptet om ni med vill göra själva: 1/2 dl keso, 1 dl vaniljyogurt och så frysa hallon, jordjubbar eller blåbär på! :D


26 november

Nu börjar jag med bli sjuk, alla är verkligen sjuka just nu verkar det som.. jobbigt är det iallafall :/
Kom precis hem, har spelat in intervjun med zabrina och emma idag hemma hos Lina till våran dokumentär om Diabetes! Sen kom pappa och hämtade mig och vi åkte och storhandlade på maxi, fy vad jobbigt det är att storhandla på en löningsdag när man är sjuk, höll på att bli överkörd av kundvagnar flera gånger bara för att folk är så stressade idag.

På internationella kursen idag var det två tjejer där och föreläste om fairtrade (rättvis handel), väldigt intressant men samtidigt hemskt. Vi kollade på en film där man fick se hur små barn jobbade på företag där de stod barfota och stampade i vatten med jätte mycket kemikalier i, och tog i med händerna utan att ha några handskar på sig. En vuxen man där käner runt 350 (svenska kr) per ÅR! Om man jämför det med att vi får 1050kr i studiebidrag i månaden för att gå i skolan, medans dom skulle göra vad som helst för att få gå i skolan börjar man verkligen fundera det är vad man går och klagar på egentligen! usch man känner sig hemsk. jag övertalade iallafall pappa att köpa fairtrade märkt kaffe idag, alltid nått ,man måste ju börja nånstans. Ingen kan göra allt men alla kan göra något

puss på er

25 November

Måste börja med att säga tack till Bine -> sabbu.blogg.se som har fixat min nya blogg! jag ska bli bättre på att skriva i min blogg nu har jag bestämt :P.
Imorgon är vi i internationella gruppen hela dagen i skolan, vi ska få reda på från vilken flygplats vi ska åka ifrån m.m. för er som inte vet så åker jag och Chris till Irland-Dublin på praktik vecka 3-7! kommer bli sjukt kul och lärorikt, kommer va nervöst, mest p.g.a. min inte så jätte bra engelska. Men det går nog bra när man väl kommer dit.
Imorgon får vi också se om Emil kan hålla sig ifrån snuset, han har lovat att försöka sluta på allvar nu! Hoppas det går bra :)  

Bine la in en länk på sin blogg idag där man kan se när en amerikansk familj demonstrera emot homosexuella, de homosexuella som de ogillar mest är svenskar! så jag lägger upp den här med.... bara för jag tycker det är så sjukt!
herregud, det finns verkligen människor till allt tyvärr..
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3854418.ab

Nej, nu ska jag sova.. Godnatt

RSS 2.0